lesinhoud

Of je het nou bewegingsonderwijs, gymnastiek of turnen noemt: het zijn allemaal ‘technische’ sporten waar kennis voor nodig is. Omdat we geloven in variatie en uitdaging zijn al onze lessen gedegen voorbereid en gebruiken we moderne inzichten om de lesinhoud te bepalen.

Je hoeft bij ons niet eerst een koprol te kunnen voor je een handenstand mag maken. We werken namelijk met basisvaardigheden en profiellijnen. Het gaat daarbij om coördinatie; alleen op hoog nivo werken we specifiek aan lenigheid en kracht. Vergeet dus het beeld van elke week dezelfde toestellen, bruggetjes en spagaten: zo gaat het bij ons niet!

wat leer je op welke les?

Wij horen om ons heen vooral de term ‘turnen’ om onze lessen te beschrijven. Beter is het om te spreken van bewegingsonderwijs (o.a. duikelen, zwaaien, balanceren, maar ook gooien en vangen, schieten), gymnastiek (acrobatische sporten als turnen, acrogym, springen, ringenzwaaien) en turnen (oefeningen op wedstrijdtoestellen). Meer uitleg over wat je op welke les leert lees je op de pagina lestypen.

Zodra we mogelijkheden hebben willen we ons lesaanbod snel uitbreiden. Denk aan ouder&kindgym voor 1&2-jarigen, gym voor kinderen die wat extra aandacht nodig hebben, acrogym en trampolinespringen. Neem contact met ons op als je op de hoogte wilt blijven.

indeling van de groepen

Wij volgen bij de indeling onze lessen de schoolgroepen van de basisscholen. Als dat niet van toepassing is, hanteren we de leeftijd als toelating. Zo zijn de lesgroepen zoveel mogelijk samengesteld uit kinderen met dezelfde belevingswereld en vaardigheden. Uitzonderingen maken we alleen in bijzondere situaties en na intern overleg.

nivo/selectie

Op de lessen zijn jongens en meisjes van alle nivo’s welkom. Omdat we in kleine groepen werken, kunnen we ieder op zijn eigen nivo laten werken. Wil je vaker van één keer per week komen gymmen of turnen, dan kan dat als daar plaats voor is. Voor kinderen en tieners die duidelijk veel aanleg voor turnen hebben, is er op vrijdag een selectiegroep. Deelname kan alleen na uitnodiging door de leiding.

taal

De basistaal bij Animo in Nederlands. Onze correspondentie, communicatie en lessen zijn in het Nederlands: de moedertaal van het bestuur en de leiding. Mochten er op de les kinderen zijn die het Nederlands maar moeilijk kunnen begrijpen, dan proberen we op individuele basis extra aanwijzingen te geven. Daarnaast hebben we tweetalige lessen; in die lessen wordt zoveel mogelijk instructie gegeven in twee talen. Zie hiervoor het lesrooster.